Leser du oss daglig? Nikker du gjenkjennende når du leser våre artikler? Da må du lese videre.

Document har store planer om å bli større. For å lykkes, må vi tiltrekke oss de sannhetssøkende journalistene som har mot nok til å skrive artikler om det som faktisk skjer. Vi kjenner til flere som gjerne vil delta, men vi har samtidig for lite penger i kassa til at vi kan øke staben.

Det er ingen av oss som blir rike av å jobbe i Document, og kontinuerlig heldøgnsinnsats gjør at vi ikke engang tør å regne ut timelønna. Hvis det tar tid før dere får svar på henvendelser, så skyldes det at vi ikke har noen administratorer. Det er en ren prioritering fra vår side: Nyhetsproduksjonen kommer først.

Vår redaksjon har aldri likt å be om penger eller å klage over at vi ikke har nok. Så vi gjør det så sjelden som mulig. Document har aldri hatt rike onkler eller statsstøtte. Vi har så langt greid oss med hva takknemlige lesere gir oss. Vi har gledet oss over fremgangen hvert år, men vi synes fortsatt at det går altfor sakte. Samfunnsendringene skjer fremdeles raskere enn vår vekst og påvirkning. Det haster, føler vi.

I slutten av april måtte vi innføre abonnement og tidslås på enkelte artikler. Vi så at det var mange tusen som daglig er innom uten å bidra økonomisk til vår jobb med å få Norge på rett spor. Disse ville vi gjerne gi et lite dytt. Her kommer det nok et dytt: Dere må bidra!

Det var naturlig at mange av dere som donerte jevnt og trutt, gikk over til abonnement. Vi forventet det. Vi ga samtidig alle de eksisterende bidragsyterne sjansen til å registrere seg for å fortsette å ha full tilgang til alle artiklene.

Dessverre ser alle ut til å tro at vi greier oss på egen hånd med de abonnentene vi nå har fått. Men slik er det ikke. Da abonnentene økte i antall, gikk også donasjonene ned. Spesielt merket vi at de som ga oss sporadiske enkeltbeløp over 1000 kroner i måneden, forsvant. Også vippsing til DocTV ble sterkt redusert – de fleste trodde vel at abonnement ville dekke dette.

Document er det største alternative mediet i Norge, men vi konkurrerer med Resett og HRS om de samme kronene for å holde hjulene i gang. Denne høsten har HRS mistet statsstøtten. Det synes vi var leit, selv om det var forventet. HRS hadde også ventet på dette, og de hadde forberedt seg ved å legge seg opp 5,3 millioner kroner på bok. Et slikt beløp vil Document aldri komme til å ha stående «dødt» i banken. Vår strategi er tvert imot å utvide staben og prosjektene i takt med at inntektene øker. Dette må dog gjøres innenfor forsvarlige rammer. God økonomistyring har gjort at Document er blitt kåret til gasellebedrift av Dagens Næringsliv både i 2019 og 2020. Det peker også i retning av at vi greier det for tredje året på rad.

I løpet av det siste halvåret har vi skrevet kontrakter med Alf R. Jacobsen og svenske Helena Edlund. Samtidig har vi satset mer på DocTV og en økt produksjon av nyhetsartikler. Document har ambisiøse mål, og vi vet hva som skal til for å nå dem. Vi har planene klare.

Vår appell til deg er å kjøpe abonnement her.

Eller du kan vippse oss på nr. 13629. Vårt kontonummer er 1503.02.49981 hvis du skulle foretrekke å overføre direkte.

Hvis du er en eksisterende bidragsyter og ønsker å oppgradere til abonnement, så kan du følge denne fremgangsmåten.

Takk for at du er med oss!

 

Med vennlig hilsen

Hanne Tolg

Daglig leder

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.