I juni 2017 skrev NRK om Document og HRS i en artikkel med tittelen «islamkritiske nettsteder på delingstoppen». Tall fra analysetjenesten Storyboard viser at Document er det tiende største norske nettstedet i antall delinger på sosiale medier de siste 30 dagene, skrev Klassekampen i 2017

Document gikk altså i 2017 inn på 10. plass over norske nettsteder med flest antall delinger på sosiale medier. Og veksten stoppet ikke der. Vi deles og kommenteres flittig fordi vi publiserer nyheter som interesserer og engasjerer folk.

For september og oktober måned i år landet Document på 6. plass på Storyboard. Våre artikler ble i gjennomsnitt delt 707 ganger i oktober. Det er bare størrelsen på staben og volumet av artikler som gjør at de store avisene totalt deles mer enn oss. I snitt har vi dobbelt så mange delinger pr. sak som Dagbladet (som vi for øvrig ikke ønsker å sammenlikne oss med …).

 

Aftenposten har falt helt av lasset. De kom ikke engang blant de 10 beste i oktober. Her er oversikten for de siste to månedene, som viser at Aftenpostens delinger ble redusert med nesten halvparten fra september. De aller fleste store avisene har sett en reduksjon i oktober. NRK har fått opp dampen og troner øverst:

TV2 har heller ikke greid å holde koken. De er også nærmest halvert siden 2017 og befinner seg plutselig på nivå med VG og Dagbladet.

 

 

Document haler innpå de store:

Hvis vi sammenlikner antall delinger på sosiale medier i oktober i år med oktober i fjor, ser vi at det er Dagsavisen som har gjort størst fremgang (de har kanskje ansatt noen med særskilt ansvar for sosiale medier?) Document kommer på en hederlig tredjeplass, med en vekst på 66,6 % fra samme tid i fjor. Det må vi si oss godt fornøyd med, all den tid Facebook stengte vår annonsekonto på vårparten i år.

 

Vår utrettelige lille stab med de mange hjelpsomme og engasjerte hjelperne står på som aldri før for å produsere et stort volum med interessante artikler, nyheter fra utlandet som du aldri ellers ville ha visst om, podcaster, bokutgivelser, foredrag, tur til Israel, og i tillegg – takket være den hardt arbeidende Christofer Owe – nå også tv. Det er vanskelig å prioritere oppgavene, for alt er like viktig. Document er en helhet. Og den helheten må vi skape og sette sammen med alle disse elementene.

Døgnet har ikke nok timer, oppgavene står i kø, og inntektene kunne med hell ha vært større. Vi har mange dyktige mennesker som kontakter oss fordi de gjerne vil jobbe med oss. Men vi er i en catch-22. Vi har ikke økonomi til å ta om bord flere medarbeidere, som vi trenger sårt for virkelig å kunne vokse, som igjen ville gitt oss større inntekter.

Vi greier med nød og neppe å betale alle regningene hver måned. Og det greier vi bare fordi våre mest lojale og trofaste lesere støtter oss. Det gleder meg alltid når jeg går igjennom månedens donasjoner og finner små hilsener til oss på Vipps eller bankkontoen som «Heia Document!» eller «Takk for at dere finnes». Slike tilbakemeldinger motiverer oss enormt. Det skal ikke så mye til. : ) Og det trengs, siden vi strekker oss så langt vi kan, for vi vil fortsette å være uavhengige av pressestøtte, med alle de påleggene dét medfører. Skjønt strikken tøyes av og til langt, vi må innrømme dét. Vi har ikke helgefri eller ferier i normal forstand, og vi er kun fremdeles samboere eller gifte fordi vi har svært forståelsesfulle partnere (takk til dere!). Men ikke misforstå oss, vi liker det slik. Det kjennes fremdeles som et privilegium å få jobbe for Document. Det er lærerikt og spennende for oss i redaksjonen også.

Vi håper at hvis enda flere vil støtte oss økonomisk, så kan enda flere skribenter få kjenne gleden av å skrive artikler som tar utgangspunkt i fakta og ikke i en redaksjonspolicy med politisk korrekte føringer.

Vi er ikke så flinke til å be om penger, og vi liker ikke å mase heller, men NÅ trenger vi hjelp av dere. Hvis du ikke støtter oss økonomisk, men ofte har tenkt at du burde gjøre det: Tiden er inne! Hjelp oss til å bli den avisen som du ønsker deg.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.