Credit Suisse, landets nest største bank, kom under sterkt press denne uka etter at bankkollapsene i USA førte til uro i markedet. Onsdag stupte med 24 prosent. Torsdag steg imidlertid den samme aksjen med 19 prosent etter at den sveitsiske sentralbanken bidro med et kriselån på 580 milliarder kroner.

Den sveitsiske nasjonalbanken (SNB) og markedstilsynet FINMA har fortalt sine britiske og amerikanske motparter at «plan A» for å løse tillitskrisen til Credit Suisse, er å fusjonere den med UBS, meldte Financial Times fredag, basert på opplysninger fra anonyme kilder.

Ifølge avisa skal styrene i de to bankene møtes hver for seg i helga for å snakke om det som vil være den største bankfusjonen i Europa siden finanskrisen. SNB vil at partene skal «bli enige om en enkel og redelig løsning før børsene åpner på mandag», opplyser en av kildene. Det er angivelig ingen garanti for at de to bankene blir enige, og en eventuell fusjon vil måtte godkjennes av UBS’ aksjonærer.

Verken Credit Suisse, UBS, SNB, USAs sentralbank eller den britiske sentralbanken har ønsket å kommentere avisas opplysninger.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.