Fagre løfter kan man ikke leve av, og heller ikke bosette ukrainere med. Regjeringen har halvert støtten til utleieboliger og tatt vekk tilskuddet til kommuner som vil bygge utleieboliger. Ikke rart kommunene må melde pass. De har ikke kapasitet til å bosette flere. Siden begynnelsen av 2022 er det kommet 37.691 ukrainere.

– Det året da kommunene skal bosette mer enn noen gang, forsvinner nå et utrolig viktig verktøy for kommunene. Mange kommuner hadde store planer om å søke husbankstøtten for å pusse opp gamle bygg, til boliger, sier fagleder Nina Gran i kommunenes interesseorganisasjon (KS) til avisen.

Vårt Land skriver at flere kommuner har meldt til Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) at kapasiteten til å bosette flyktninger er sprengt.

Men regjeringen later som ingenting og ber kommunene bosette enda flere, til tross for at det er regjeringen som har halvert støtten til utleieboliger i årets statsbudsjett og fjernet tilskuddet Husbanken gir kommuner som vil bygge utleieboliger.

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.