Over halvparten av britiske husstander får mer hjelp fra staten enn de betaler i skatt, viser studie.

Studien fra Civitas baserer seg på tall fra Storbritannias statistiske sentralbyrå (ONS) for 2020 og 2021.

54,2 prosent, eller 36 millioner personer, bor nå i husholdninger som får mer i støtte, inkludert ikke-økonomisk bistand som utdanningstilbud og helsetjenester fra NHS, enn de bidrar med i skatt.

Ifølge studiens forfattere Tim Knox og Daniel Lilley er dette er det høyeste nivået som er registrert noensinne.

Analysen fra den liberale tankesmia blir lagt fram samtidig som arbeidsminister Mel Stride jobber for en omlegging av velferdssystemet, samt for å få flere briter i arbeidsdyktig alder ut i jobb.

Arbeidslivsdeltakelsen falt under pandemien og har ennå ikke tatt seg opp til nivået før koronaviruset. Den politiske responsen fikk i tillegg store konsekvenser for arbeids- og næringsliv.

Analysen fra Civitas viser også at 83 prosent av inntektsskatten betales av 40 prosent av Storbritannias voksne befolkning.

I tillegg viser den at de 40 prosentene som har lavest inntekt, om lag 27 millioner personer, mottar 23.000 pund i snitt i året i velferdsutbetalinger. Summen tilsvarer cirka 280.000 kroner.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.