Personer som har hatt koronavirussykdom, har gode antistoffer i kroppen ett år etter at de var smittet, viser en studie fra Sykehuset Sørlandet og Telemark.

Prosjektleder for studien, overlege Anne Kristin Møller Fell ved Sykehuset Telemark, sier til NRK at 96 prosent hadde gode nivåer av antistoffer i blodet ti til tolv måneder etter å ha gjennomgått covid-19.

400 personer som var koronasmittet i den første bølgen eller i desember 2020, deltok i studien, som er gjennomført på Sykehuset Sørlandet og Sykehuset Telemark.

Over halvparten av deltakerne i studien hadde de høyeste målbare antistoffnivået i både førstegangstesting og andregangstesting, som var ti til tolv måneder etter infeksjonen.

Tidligere studier fra Storbritannia og USA har vist at man kan være immun mot viruset i seks til åtte måneder etter å ha vært koronasyk.

De fleste som deltok i studien, var ikke alvorlig syke. Likevel ble det påvist antistoffer også hos dem.

– Det er viktig å få fram. Man vet jo at de som blir veldig, veldig syke, får høye antistoffnivåer. Så har man vært litt i tvil blant dem som blir mindre syke, sier Møller Fell til kanalen.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.