Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Har du allerede hatt korona, kan virkningen være like god av bare én vaksinedose.

Det tyder en ny studie på som en gruppe forskere skriver om i New England Journal of Medicine. Forskerne har undersøkt hvordan immunforsvaret hos noen hundre personer reagerte på første og andre dose med vaksinene Pfizer-Biontech og Moderna, skriver forskning.no.

– Antistoffresponsen til den første vaksinedosen hos folk som fra før har immunitet, er lik, eller til og med overgår, responsen som ikke-smittede personer har etter den andre dosen. Det sier lege og forsker Viviana Simon ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai Hospital i New York i en pressemelding.

Forskerne ved Mount Sinai sammenlignet effekten på personer med og uten tidligere koronasmitte, og peker ut den første gruppa som aktuelle for å få kun én vaksinedose. I løpet av et par dager etter vaksinestikket hadde de som hadde hatt korona, mye mer antistoffer mot viruset enn dem som ikke hadde vært smittet.

– Dette tyder på at én dose gir en veldig rask immunrespons hos personer som har testet positivt for covid-19, sier en av de andre forskerne bak studien, legen Florian Krammer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.