Blant de rundt 60 nye smittetilfellene i Bærum de siste to ukene, er det fem fullvaksinerte personer og 20 som har fått én vaksinedose.

Det opplyser kommuneoverlege i Bærum, Frantz Leonard Nilsen, til Budstikka torsdag.

– Vi får noen rapporter om at noen blir syke selv om de er vaksinert, selv om det er en liten andel. De siste 14 dagene er fem fullvaksinerte blitt smittet, rundt 20 av de smittede hadde fått første dose med vaksinen, opplyser Nilsen.

Han understreker at det er lite alvorlig sykdom blant de smittede. På Bærum sykehus har det de siste dagene kun vært én innlagt pasient med koronasykdom.

Nilsen opplyser at nærmere 90 prosent av befolkningen over 18 år i Bærum nå har fått første vaksine.

På landsbasis har til sammen 824 fullvaksinerte personer fått påvist koronavirus. Ifølge FHIs siste ukentlige rapport utgjør det 0,05 prosent av de vel 1,7 millioner fullvaksinerte personene i Norge.

I alt 608 av de 824 smittede har fått påvist korona mer enn to uker etter siste vaksinedose.

Blant dem som er fullvaksinert med Modernas koronavaksine er det færrest påviste smittetilfeller med en andel på 0,03 prosent, men tallene er små, til sammen gjelder dette bare 47 personer.

Andelen er 0,05 prosent for dem som er fullvaksinert med Pfizer-vaksinen og 0,07 prosent for dem som først har fått AstraZeneca og så en av mRNA-vaksinene fra enten Pfizer eller Moderna.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.