41av 75 smittede som hadde fått to vaksinedoser, hadde fått Pfizer-vaksinen, 17 av 75 hadde fått Moderna. Blant de som ikke var smittet, hadde 7 av 25 fått Pfizer, mens 12 av 25 hadde fått Moderna, viser Folkehelseinstituttet og Oslo kommunes undersøkelse etter utbruddet.

Undersøkelsen ble torsdag publisert i tidsskriftet Eurosurveillance.

Selv om det ser ut til at flere fullvaksinerte med Moderna unngikk smitte enn fullvaksinerte med Pfizer vil ikke Folkehelseinstituttet konkludere med at Moderna beskytter bedre.

– Selv om vi observerte noen forskjeller i hvilken type vaksiner som dominerte blant de smittede og ikke-smittede, er datagrunnlaget for tynt til å konkludere hvorvidt enkelte vaksinetyper beskytter bedre enn andre mot infeksjon med omikronvarianten, skriver de i sin oppsummering.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.