Tidligere verdensmester og nåværende TV-ekspert for Sky Sports Nico Rosberg nektes å rapportere fra arenaene i Formel 1 fordi han ikke er vaksinert mot Covid-19.

Formel 1-fans reagerte på at Rosberg deltok på Sky Sports TV-sending under Monaco Grand Prix fra sin leilighet, og ikke blant biler og førere som vanlig. Tyske Sport1 har snakket med Rosberg, og fått forklaringen.

– Jeg har kommet meg bra etter en koronainfeksjon og er derfor full av antistoffer. Jeg tester også antistoffnivået mitt regelmessig, sier Rosberg og legger til at legen hans har sagt at en vaksine mot viruset «absolutt ikke gir noen mening». (NTB)

I 2021 holdt det med en negativ PCR-test for å få adgang til indre bane i Formel 1-sirkuset. Men denne sesongen er reglene strammet inn, og full vaksinasjon er obligatorisk.

Nico Rosberg ble verdensmester i Formel 1 i 2016. Han kjørte da for Mercedes.

Ingen får adgang til paddocken uten å ha bevis på at de er vaksinert. Dermed må Rosberg følge løpene via link. Kun de som kan bevise at de har medisinske grunner for å ikke ta vaksinen kan få adgang via en spesiell tillatelse.

Neste løp i Formel 1-sirkuset er førstkommende søndag kl. 13.00. Løpet går i Baku i Aserbajdsjan.

Fjorårets vinner Max Verstappen fra Red Bull leder sammenlagt med 125 poeng foran Charles Lecrerc fra Ferrari (116) og Sergio Perz fra Red Bull (110).

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.