NTB

Max Verstappen (25) dundret inn til ny triumf i Montreal og har vunnet seks av åtte VM-runder i formel 1 denne sesongen.

Max Verstappen var overlegen i lørdagens kvalifisering, og ingen kunne true ham i søndagens løp heller. Det er bare Red Bull-lagkamerat Sergio Perez som har slått ham til nå i sesongen. Perez kjørte inn til 6.-plass.

Etter 21 runder på banen i Canada var det blitt to sekunder ned til briten Lewis Hamilton på 2.-plass. Hamilton falt senere ned til 3.-plass, mens superveteranen Fernando Alonso kjørte inn til 2.-plass etter 70 runder.

Søndagens seier var Red Bulls Grand Prix-seier nummer 100.

– I dag var det ganske utrolig å ta seier nummer 100 for Red Bull. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne så mange VM-runder. Det er bare å fortsette å gjøre jobben, sa Verstappen om egen innsats.

Max Verstappen er på god vei mot sin tredje strake VM-tittel. 25-åringen har hatt en formidabel karriere siden debuten i Australia i 2015. Med søndagens 1.-plass er han opp i 41 seirer i VM-sammenheng, og det er det samme antallet som legenden Ayrton Senna stanset på. Senna ble verdensmester tre ganger og døde i en voldsom krasj i San Marino Grand Prix i 1994.

Foran Verstappen på listen over antall Grand Prix-seirer finner vi Lewis Hamilton (103), Michael Schumacher (91), Sebastian Vettel (53) og Alain Prost (51).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.