Max Verstappen startet som nummer ni, men kjørte seg mesterlig opp gjennom feltet og vant VM-runden i Formel 1 i Miami. Dermed økte han i VM-sammendraget.

– Det var et bra løp. Jeg holdt meg unna trøbbel i starten. Deretter plukket jeg biler én etter én. Jeg kunne holde meg ute lenge på de harde dekkene. Det utgjorde forskjellen. Det er alltid tilfredsstillende å vinne fra startnummer ni, sa Verstappen.

Han startet i niende startspor i hovedløpet etter at han ikke rakk å sette noen tid i den tredje og siste kvalifiseringen lørdag. Årsaken var krasjen til Charles Leclerc.

Nederlenderen brukte imidlertid ikke lang tid på å forbedre posisjonen sin kraftig søndag. Verstappen mistet riktignok en plassering da starten gikk i Miami, men deretter plukket han konkurrent etter konkurrent.

I god tid før halve løpet var kjørt overtok han ledelsen i løpet da Red Bull-lagkompis Sergio Perez var inne i depotet. Da hadde Verstappen allerede jaktet på Perez i flere runder.

– På et tidspunkt var det seks sekunder mellom dem. Det sier litt om hvor høyt tempo han klarer å holde på disse harde dekkene, sa Viaplay-ekspert Henning Isdal om nederlenderens fart.

– Det er så imponerende, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen.

Alonso på pallen

På tidspunktet Verstappen overtok ledelsen hadde han imidlertid, i motsetning til Perez, ikke vært inne i depotet. Det gjorde han med mindre enn 15 runder igjen å kjøre.

Vel ute på banen igjen lå nederlenderen rett bak lagkompis Sergio Perez. Verstappen hadde samtidig fordelen av langt bedre dekk og brukte ikke lang tid på å legge Perez bak seg.

Dermed måtte mexicaneren, som jakter på Red Bull-kameraten i VM-sammendraget, ta til takke med annenplass.

Tredjeplassen gikk til veteranen Fernando Alonso.

– Igjen viser Red Bull-teamet at de er i en klasse for seg, sa Atle Gulbrandsen.

Seieren er Max Verstappens 33. i VM-sammenheng. Nederlenderen satte også beste rundetid.

Hamilton kjørte seg opp

For Lewis Hamilton endte Miami Grand Prix i en ny nedtur. Mercedes-briten mislyktes i kvalifiseringen lørdag og røk ut allerede i kvalifiseringsomgang nummer to. Det ga kun 13. beste startspor søndag.

Fra det utgangspunktet kjørte han seg opp til en habil sjetteplass, men avstanden opp til teten var til slutt voldsomt stor. Langt bedre gikk det for lagkamerat George Russell. Han gjorde et meget solid hovedløp og endte som nummer fire.

I likhet med Hamilton ble det ingen minneverdig helg for Charles Leclerc. Krasjen lørdag ble etterfulgt av et hovedløp der han på ingen måte leverte opp mot sitt aller beste. Sjuendeplass var ikke det monegaskeren hadde håpet på. Ferrari-lagkamerat Carlos Sainz endte på sin side som nummer fem.

McLaren-førerne Lando Norris og Oscar Piastri røk ut i den første kvalifiseringen lørdag. Fra beskjedne startspor ble det en tung søndag også for dem. 17.- og 19.-plass ble fasiten.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.