NTB

Max Verstappen var helt overlegen på vått føre i lørdagens Formel 1-kvalifisering i canadiske Montréal. Han var over sekundet raskere enn nærmeste utfordrer.

For femte gang i år kjører nederlenderen fra beste startspor i søndagens hovedløp. Der jakter Red Bull-stjernen på sin sjette Grand Prix-seier for sesongen.

Verstappen slo den tyske veteranen Nico Hülkenberg med 1,244 sekunder. Det var hans 25. «pole position» som Formel 1-fører og den tredje på rad i 2023.

Hülkenberg rakk akkurat å sette kvalifiseringens nest beste tid før juryen dro fram det røde flagget etter en krasj på den svært våte banen. Oscar Piastri snurret rundt og havnet i dekkbarrierene. Da løpet ble satt i gang igjen, var det åpenbart at ingen kom til å sette bedre tider under røffe forhold.

Verstappen har hittil vunnet fem av sju runder i årets Formel 1. Det er bare lagkamerat Sergio Perez som har slått ham.

En rekke profiler forsvant ut allerede i 2. kvalifiseringsomgang lørdag. Blant dem var nevnte Perez, Charles Leclerc og Valtteri Bottas.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.