Det hvite hus og justisdepartementet (DOJ) jobbet sammen for å skjule oppdagelsen av president Joe Bidens hemmeligstemplede dokumenter i flere måneder, ifølge The Washington Post. The Daily Caller har skrevet om saken.

Dager etter at den første samlingen av dokumenter ble oppdaget ved Penn Biden Center, skrev en høytstående tjenestemann i DOJ et brev til Bidens personlige advokat, Bob Bauer, og ba ham om å samarbeide i etterforskningen.

Tjenestemannen ba også Bauer om å få tak i dokumentene, men ikke se på dem, og ba ham i tillegg om å avsløre hvor flere dokumenter kunne finnes. Flere dokumenter ble oppdaget i Bidens bolig i Delaware 20. desember, 10. januar og 11. januar.

Det hvite hus hadde i utgangspunktet forsøkt å finne ut hvordan dokumentene endte opp på Penn Biden Center og andre steder, men 10. november sa DOJ at de ville ta over etterforskningen, sa to anonyme kilder til The Washington Post.

Visejustisminister Lisa Monaco nektet onsdag å si om politimyndigheter ba Biden-administrasjonen om å tie om dokumentfunnet.

Selv om dokumentene opprinnelig ble oppdaget 2. november, ble nyheten holdt skjult i flere måneder og dukket først opp etter at tv-selskapet CBS publiserte en rapport om saken den 9. januar.

Det hvite hus’ advokatkontor nektet å fortelle Daily Caller når Biden først kjente til dokumentene, og pressesekretær Karine Jean-Pierre hevdet at pressekontoret ikke visste noe om dokumentene før CBS-rapporten.

Biden bagatelliserte betydningen av de graderte dokumentene torsdag og sa at han ikke angrer:

– Jeg angrer ikke på å ha fulgt det advokatene har fortalt meg at de vil at jeg skal gjøre, det er akkurat det vi gjør. Det er ingenting der, sa Biden.

– Se, da vi fant en håndfull dokumenter som ble arkivert på feil sted, overga vi dem umiddelbart til National Archives og justisdepartementet. Vi samarbeider fullt ut og ser frem til å få dette løst raskt. Jeg tror dere kommer til å finne ut at det ikke er noe der, la han til.

 

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.