– WEF fremstår i økende grad som en verdensregjering som folket aldri har bedt om og heller ikke vil ha, skriver Elon Musk i en tweet.

World Economic Forums årlige møte finner sted i Davos denne uken. Forumet opptrer i økende grad som en elitegruppering som anser seg som utvalgt til å bestemme hvordan resten av verdens folk skal leve sine liv.

Skal redde verden fra en påstått trussel

WEF går langt for å fremme globalisering av økonomien og kulturen for å redde verden fra en påstått overhengende trussel om global nedsmeltning og undergang.

Mange stiller spørsmål ved hvilken legitimitet WEF har til å fremme en sånn agenda. En av dem er Elon Musk:

– WEF fremstår i økende grad som en selvbestaltet verdensregjering som folket aldri har bedt om og heller ikke vil ha:

Kommentaren fulgte som svar på en video hvor WEFs grunnlegger Klaus Schwab diskuterer organisasjonens nye «Global Collaboration Village» i Metaverse, en virtuell verden konstruert av Facebooks moderselskap Meta.

I klippet forklarer Schwab at WEFs virtuelle landsby blir trygg fordi Interpol ville jobbe tett med WEF for å sikre den. Underforstått mener Schwab at det ikke er grunn til å tvile på at Interpol vil alle vel.

Før årets årsmøte skrev Musk at han så en verdi i å ha et forum der myndigheter og næringslivsledere kan komme sammen: 

– WEF gir meg dog litt gåsehud, men jeg regner med at alt er i orden.

– «Master the Future» lyder ikke illevarslende i det hele tatt. Hva er det med WEF/Davos? Prøver de å være sjef for hele jordkloden!?

Han fortsatte med å sammenligne WEF med 4chan, et nettforum i en mørk, bortgjemt krok av internett.

– Det ville vært fantastisk om noen kunne lage en konkurranse mellom 4chan og WEF om hvem som sier de sprøeste ting! Jeg setter pengene mine på sistnevnte.

Musk avviste WEFs invitasjon om å delta på årets forsamling.

 


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Mesteren og Margarita her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.