«Mannegruppa Ottar» var en Facebook-gruppe for menn over 18 år, grunnlagt av Kay Erikssen. 

Facebook-gruppen ble stengt ned permanent av Facebook i oktober 2019.

Erikssen mener utestengelsen er i strid med ytringsfriheten, Menneskerettskonvensjonen og Grunnloven, og valgte derfor å saksøke techgiganten, skriver TV 2.

I en fersk kjennelse kommer det fram at saken skal opp i Vestfold tingrett.

«Etter rettens syn er det klart at norske domstoler har stedlig domsmyndighet i saken, slik at den skal fremmes, ikke avvises», står det i kjennelsen.

Document er kåret til gasellebedrift for fjerde år på rad – nå kan du kjøpe aksjer!

– Han er naturligvis kjempefornøyd med dette. Ikke bare for egen del, men for alle som opplever overtramp fra Facebook – samt alle som har hatt glede av Facebook-gruppen, sier advokat Per Danielsen i advokatfirmaet Danielsen & Co.

Da gruppen ble nedlagt, hadde den over 74.000 medlemmer.

Den lukkede Facebook-gruppen hadde de siste årene fått gjentatte beskyldninger om blant annet kjønnsdiskriminerende og rasistiske kommentarer.

– Som på alle andre nettsider – og Facebook selv – publiserte et fåtall medlemmer innhold som var i strid med retningslinjene. Dette ble slått hardt ned på, men siden til gruppen ble likevel stengt – uten at noe nærmere begrunnelse ble gitt, sier Danielsen.

Advokat Mathias Lilleengen i Bing Hodneland advokatselskap, som representerer Meta Ireland, har foreløpig ikke besvart henvendelser om saken, men har tidligere uttalt at søksmålet er grunnløst.

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.