Den tidligere landbruksministeren (FrP) og kjøttelskeren Bård Hoksrud, har sett seg lei av veganske kjøttetterlikninger.

Norgesgruppen har nettopp lansert «Folkets vegansk sylte», og Hoksrud forstår ikke hvorfor de bruker en slik terminologi.

– For meg er nok det eneste riktige i den beskrivelsen «vegansk», for dette er fremstår verken «folkelig» eller som «sylte», jeg leser innholdet som at det først og fremst er erter og e-stoffer, skriver Hoksrud i en kronikk i TV 2.

FrP-politikeren mener det fremstår som rart at de store matprodusentene prøver å etterlikne kjøttprodukter.

– Hvorfor skal det hete «vegansk sylte», når et mer dekkende navn hadde vært «vegansk julepålegg»? spør han, og legger til:

– «Sylte» er tross alt per definisjon svinekjøtt i aspik, det har ikke noe med erter å gjøre.

Hoksrud mener for lite konkurranse i matmarkedet og for få store matprodusentene i Norge, kan være noe av årsaken til de misvisende navnene på veganske matprodukter.

Dobbeltmoralsk grønn generasjon: Vegansk hund i privatfly

Han mener det er veganerne som taper på dette.

– Dårlige kopier tjener ingen, og fører nok bare med seg forvirring: Kopiene blir aldri den samme som originalen og vil derfor alltid tape i en sammenlikning. Det er synd, og taperne er dem som ønsker å spise mer vegansk.

Hoksrud ønsker seg flere produkter som er reelle alternativer til dem som ønsker å kutte ned på kjøttforbruket sitt, og ikke flere etterlikninger.

Den tidligere landbruksministeren synes det er helt fint at veganere har sine egne alternativer på julaften, slik som nøttesteken.

Men han understreker at det definitivt ikke er et alternativ hos ham selv. Der i gården hersker tradisjonell julemat.

– Selv skal jeg servere ribbe. God jul!

 

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli

Mesteren og Margarita.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.