To klimaaktivister som sist onsdag ville forstyrre en klassisk konsert i Hamburg ved å lime seg fast til rekkverket på dirigent­podiet, mislyktes i sitt ærend, da rekkverket enkelt kunne løsnes og aktivistene ledsages ut av konsertsalen – slept etter rekkverket.

Det viser videobilder av opptrinnet som er blitt offentliggjort av Focus.

Det var like før konserten skulle begynne i konserthuset Elbphilharmonie at to aktivister tilhørende organisasjonen Last Generation limte seg fast til podiet til mishagsytringer og -rop fra publikum, opplyser det tyske nyhetsmagasinet.

Protesten ble imidlertid av kort varighet og forsinket kun arrangementet med seks minutter, da rekkverket lett kunne løftes fra podiet, og fjernes fra konsertsalen med de to aktivistene på slep. Deretter ble de pågrepet av politiet.

Aksjonen avstedkom en rekke negative kommentarer i sosiale medier, også fra personer med synspunkter som er beslektede med klimaaktivistenes, opplyser Focus. «De som seriøst vil beskytte klimaet, skammer seg over dere», og «med slike aksjoner oppnår dere ikke noe annet enn avvisning av saken», lød en kommentar.

The Times kan opplyse at verket som stod på programmet, var Beethovens fiolinkonsert i D-dur.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.