Italiensk politi arresterte onsdag ti aktivister fra Extinction Rebellion, etter at medlemmer av miljøaktivistgruppen hadde sølt maling ved inngangen til departementet for det økologiske skiftet i Roma, og deretter på veggene og gulvet inne i bygningen, også i etasjen hvor statsrådens kontor befinner seg.

Aktivistene hevder selv at aksjonen skjedde i fortvilet protest mot at statsråd Roberto Cingolani ikke vil møte dem, opplyser Il Fatto Quotidiano.

«Vi har sendt mange e-poster, og vi har bedt ministeren om et møte. Vi har bedt ham om å se oss i øynene og fortelle oss i hvilken retning vi går, for vitenskapen er enig med oss i at vi går i retning av en kollaps», skriver de i en meddelelse.

Extinction Rebellion anklager Italias regjering for kun å tenke på de økonomiske interessene samtidig som økosystemet ødelegges.

I aksjonen – som gjorde skader for 7000 euro og gruppen sier den ikke utførte med noen glede – satte aktivistene ifølge dem selv «sin egen kropp og sikkerhet til disposisjon for borgerne» for å få Cingolani i tale. Dermed besluttet de «å henvende seg til et publikum som har større bevissthet om klimakrisen og den økologiske nødsituasjonen, altså veggene».

Det er ikke første gang Extinction Rebellion gjør skadeverk mot offisielle bygninger, og gruppen sier den vil fortsette helt til regjeringen går med på et offentlig møte om «nødvendigheten av å handle radikalt» for å bekjempe «klimakrisen».

Roberto Cingolani avviser at han har nektet å møte noen, men hevder snarere at han snakker med alle, og at han ikke har mottatt noen henvendelser fra Extinction Rebellion, som han anklager for å lyve. Aksjonen er et tegn på et offentlig klima som er fullt av løgn og giftighet, mener statsråden.

«Jeg synes det er trist at det økologiske skiftet blir sett på som en splittende sak. Vi er alle enige om at det må gjøres viktige ting for klimaet. Men det må gjøres med respekt for arbeidslivet, samfunnet og de svakeste. Det er en vanskelig jobb. Hvis den hadde vært lett, ville vi allerede ha gjort den.»

Cingolani inviterer alle til å ta avstand fra slike aksjoner.

Manglende klimatiltak vil utløse grønn terror, spådde den tyske klimaaktivisten Tadzio Müller i et intervju med Der Spiegel i fjor høst.

 

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.