Aksjonister fra klimabevegelsen Extinction Rebellion blokkerte i morgentimene mandag en Fredriks gate i Oslo sentrum i protest mot regjeringens oljepolitikk. Foto: Fredrik Moen Gabrielsen / NTB

Mandag 21.september 2020 arrangerer Extinction Rebellion Norge sin største aksjon noensinne. Aktivistgruppen, som har fått støtte av Greta Thunberg, aksjonerer «mot det klima- og miljøødeleggende systemet som fører oss mot utryddelse».

På Extinction Rebellion Norges facebookside skriver aktivistgruppen:

Sammen skal vi sette klimakrisen og norsk oljepolitikk øverst på dagsordenen, hvor de hører hjemme.
Vi gjør opprør, sammen, mot det klima- og miljøødeleggende systemet som fører oss mot utryddelse. Vi stiller krav. Vi fremmer vår visjon av en rettferdig, bærekraftig fremtid. Tiden er inne.

Mandag 21. september går vi til aksjon på morgenkvisten, og planlegger vi å utøve sivil ulydighet inntil ett døgn. Stedet og formen for sivil ulydighet blir avklart rett før start. Vi skal bruke prinsippene for ikkevoldelig sivil ulydighet, med forstyrrelser, respekt, kjærlighet og oppofrelse (inkl. arrestasjon).

Mandag morgen er flere aktivister innbrakt etter å ha blokkert en trafikkert gate i Oslo sentrum i protest mot regjeringens oljepolitikk:

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.