En 32 år gammel mann er dømt til betinget fengsel og må betale bot etter å ha deltatt i flere klimaaksjoner i Oslo, blant annet mot oljeterminalen på Sjursøya.

Dommen i Oslo tingrett torsdag lyder på 25 dager betinget fengsel og 2.000 kroner i bot.

Han ble funnet skyldig ordensforstyrrelse og for ikke å ha rettet seg etter politiets ordre under aksjonene, som aktivistgruppen Extinction Rebellion sto bak.

Til sammen gjelder dommen seks aksjoner mellom september 2020 og april 2022. De førte til stans i trafikken blant annet på Vaterlands bro, i Hausmanns gate og Majorstuekrysset. I mars og april i år deltok han i aksjoner mot oljeterminalen på Sjursøya, som blant annet hindret tankbiler og en togtransport med flybensin til Oslo lufthavn.

Aktor hadde lagt ned påstand om 29 dagers betinget fengsel og 10.000 kroner i bot. Domstolen mente det var riktigere med en kortere straff og mindre bot, det siste med henvisning til tiltaltes personlige økonomi.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Viljar Sebastian Simonsen, sier dommen ikke vil bli anket.

– Vi håper at saken har nådd sin endestasjon, sier han til NTB.

Saken er en av flere straffesaker etter Extinction Rebellions aksjoner i Oslo. En rekke rettssaker er ventet de neste månedene.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.