Oslo bystyre vil heise PLO-flagget på den dagen da palestinerne fikk tilbud om sin egen stat, men da de heller valgte terror og krig mot den jødiske staten.

Dette skriver Med Israel for fred (MIFF). Bakgrunnen er at Oslo bystyre 23. november behandlet et forslag fra to representanter fra Rødt som ønsket at PLO-flagget skulle vaie over rådhuset i Oslo 29. november, hvert eneste år.

Men Arbeiderpartiet ville ikke være med på mer enn ett engangsvedtak. Dermed fikk forslaget om å flagge i år flertall. Høyre, Fremskrittspartiet, Folkets parti, Venstre og KrF stemte imot.

29. november er FNs internasjonale solidaritetsdag for det palestinske folk. Allikevel mener MIFF at dette er en svært upassende dag å la PLO-flagget vaie over Oslo rådhus.

29. november 1947 vedtok FNs generalforsamling et forslag om å dele det britiske mandatområdet Palestina i to – en jødisk og en arabisk del. Palestina-araberne valgte å forkaste forslaget og trappet opp terror og vold mot den jødiske staten som var i ferd med å vokse fram. Forslaget ble også avvist av alle de arabiske landene.

Allerede i 1947 hadde palestinerne muligheten til å oppnå en tostatsløsning på konflikten. Denne tostatsløsningen har vært hovedmålet for norsk utenrikspolitikk i en årrekke. Men MIFF mener at PLO hele tiden har kjempet imot en slik løsning.

Å flagge for den ene parten som har avvist en totstatsløsning hele tiden siden 1947, og gjøre det på den mest symboltunge datoen for denne avvisningen, må være den verst tenkelige datoen man kan velge.

Hamas, som er regnet som en terrororganisasjon av blant annet EU og USA, har jo som kjent i sitt charter et uttalt mål om å utrydde staten Israel gjennom jihad. Palestinske ledere (og deres venner) krever såkalt «rett til å vende tilbake» for 1948-flyktningene.

– Hensikten med «rett til å vende tilbake» er å tjene målet om å fjerne Israel, skrev Adi Schwartz og Einat Wilf i Fathom Journal i juni 2021.

Palestinerne og deres arabiske støttespillere har siden 1947 ikke akseptert en jødisk stat, skriver MIFF.

 Det samme er overordnet strategi for den palestinske ledelsen fortsatt. I Gaza og Ramallah vil PLO-flagget over Oslo rådhus bli oppfattet som en støtte til denne agendaen.

Forslagsstiller Ylva Holm Torsteinson fra Rødt stod på talerstolen med Pride-lanyard, og fikk etter hvert også et Palestina-skjerf hengt over skuldrene.

At Vestbredden og Gaza er en av de farligste områdene i verden for LHBT-turister kom heller ikke opp.

Torsteinson nevnte «dehumaniserende okkupasjon», men overså at om Palestina-araberne i 1947 hadde godtatt FNs forslag til løsning, ville det aldri blitt noen okkupasjon.

Den palestinske eliten har gjentatte ganger avvist tilbud om israelske tilbaketrekninger og opprettelse av en palestinsk stat ved siden av Israel som en jødisk stat.

Da Israel trakk seg ut av Gaza i 2005, ble resultatet bare flere terrorangrep mot Israel.

MIFF har siden 2016 etterlyst en palestinsk politiker som anerkjenner Israel som jødenes nasjonale hjemland, uten hell.

Maria Qureshi, Arbeiderpartiet, hevdet i bystyret at Israel er en «okkupasjonsmakt» som «stadig har utvidet sitt lands grenser. I virkeligheten har det jødiske folket akseptert tap av, og trukket seg ut av, store landområder i håp om å få fred med sine arabiske naboer.

Vedtaket i Oslo bystyre kom samme dag som palestinske terrorister utløste to terrorbomber i Israels hovedstad Jerusalem. En 16-åring ble drept og 22 skadet.

Les også:

Er det Israel som er et galehus?

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.