Amerikanerne fortviler over økte priser og magrere lommebok.

Det siste året har prisene i gjennomsnitt økt med 8,2 prosent i USA, og spesielt har flere matvarer og bensin blitt dyrere.

USAs president Joe Biden får skylden, og nå kan han bli straffet av velgerne, skriver TV 2.

Utelivsbransjen merker det spesielt godt, siden folk flest har fått mindre penger å rutte med og dermed sjeldnere går ut.

USA har ikke opplevd liknende siden 1981, og folk flest tror ikke på at krigen i Ukraina og logistikkproblemer i kjølvannet av koronapandemien kan forklare dette.

Joe Biden om MAGA-republikanere: – Hvem i helvete tror de at de er?

Redningspakken etter covid på rundt 20 000 milliarder kroner som demokratene i Kongressen fikk gjennom i 2021, og Bidens prestisjeprosjekt, infrastrukturpakken, som tidligere i år bevilget 10 000 milliarder kroner til å styrke infrastrukturen i landet, får skylden for inflasjonen.

På landsbygden i Michigan er folk ikke i tvil. Dette er Biden og Demokratenes skyld. Folk støtter den tidligere presidenten, Donald Trump og ønsker å ha det slik det var når han var president.

Bill Burrow som er ute for å nyte en hamburger og øl sammen med gode venner er klar i sin tale.

– Økonomien er på vei rett i dass, spesielt hvis vi må leve to år til med samme styre i landet.

Restauranteier John Hunter er mer forsiktig sine uttalelser, men legger ikke skjul på at hans situasjon snart kan bli dramatisk.

– Hvis ikke inflasjonen snart avtar, vet jeg hvordan dette går. Det blir en dominoeffekt.

Blant tiltakene han nå vurderer, er å redusere åpningstider, og kanskje si opp serveringspersonale, slik at gjestene må hente maten sin selv.

Hunter, som eier fem serveringssteder, må stadig oftere selv ta en tørn bak tappekranene eller på lageret.

– Myndighetene har rett og slett sprøytet for mye penger inn i økonomien, og nå må dette korrigeres, avslutter Hunter.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.