Boris Johnson ankommer Gatwick-flyplassen i London etter Liz’ Truss avgang som britisk statsminister. Foto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB.

Boris Johnson trekker seg fra lederkampen i Det konservative partiet i Storbritannia, ifølge britiske medier.

I en uttalelse som er delt med flere medier, sier Johnson at til tross for at han har støtte fra tilstrekkelig mange parlamentsmedlemmer til å stille, har han kommet til en konklusjon om at dette ikke er det riktige å gjøre, ettersom «du ikke kan styre effektivt med mindre du har et forent parti bak deg i Parlamentet».

Over helgen skal Johnson ha forsøkt å inngå avtaler med de to andre kandidatene i lederkampen, Rishi Sunak og Penny Mordaunt, men uten å lykkes.

– Jeg er redd det beste å gjøre er ikke å tillate min nominasjon å gå videre og isteden gi min støtte til den som vinner fram, skal Johnson ha skrevet i en meldingsgruppe på WhatsApp.

– Jeg tror jeg har mye å gi, men jeg er redd for at det ikke er tiden for det nå, skal han også ha sagt.

Johnson gikk av som statsminister for seks uker siden. Etter Liz Truss’ avgang torsdag var det imidlertid krefter i partiet som ønsket comeback for ham.

Det er opp til Det konservative partiets parlamentsrepresentanter å nominere kandidater til ny leder, og så langt har Sunak fått flest stemmer.

Det trengs støtte fra minst 100 konservative parlamentarikere for å kunne stille som kandidat. Det er Sunak som foreløpig leder kampen da 140 parlamentarikere gir sin støtte til ham, ifølge Sky News’ oversikt.

Johnson har hittil fått 59 nominasjoner, og Mordaunt har 24.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.