Liz Truss på vei til et møte i statsråd i London den 7. juni 2022. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB.

Storbritannas utenriksminister Liz Truss, som kjemper med tidligere finansminister Rishi Sunak om å bli ny statsminister etter Boris Johnson, vurderer å gå i Donald Trumps fotspor og flytte den britiske ambassaden i Israel til Jerusalem.

Truss har kunngjort dette i et brev som er offentliggjort i The Jewish Chronicle, melder NTB.

Den britiske utenriksministeren vil ha slutt på at lokalmyndigheter driver sin egen utenrikspolitikk overfor Israel, ikke minst gjennom støtte til BDS-bevegelsen (Boycott, Divestment, Sanctions).

– Offentlige instanser bør ikke engasjere seg i en slik diskriminerende politikk som er i strid med regjeringens holdning og sår unødvendig splittelse. Jeg vil sørge for at det blir en slutt på dette, skriver hun.

86 av de 90 ambassadene i Israel ligger i Tel Aviv fordi Jerusalem regnes som et sensitivt område. Ikke desto mindre flyttet USAs president Donald Trump den amerikanske ambassaden til den israelske hovedstaden i 2018.

NTB går ikke av veien for å drive litt utenrikspolitikk selv ved – sin vane tro – å se på saker som denne fra et ensidig palestinsk perspektiv:

Da USAs tidligere president Donald Trump kunngjorde at USA ville flytte sin ambassade til Jerusalem, som han omtalte som Israels udelelige hovedstad, førte det til sterke protester både blant palestinerne og internasjonalt.

Medlemmene av Storbritannias konservative parti skal avgjøre hvem som blir deres neste partileder, og resultatet vil foreligge den 5. september. Vinneren flytter også inn i Downing Street 10. Meningsmålinger blant torymedlemmer tyder på at Truss ligger best an i tvekampen med Rishi Sunak.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.