Det amerikanske presidentparet på besøk i Israel blir tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv 22. mai 2017. Foto: Amir Cohen / Reuters / Scanpix.

 

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han vil diskutere muligheten for at Donald Trump deltar under åpningen av den amerikanske ambassaden i Jerusalem.

Sent lørdag kveld satte Netanyahu seg på flyet til USA. Der møter han president Donald Trump mandag.

– Jeg skal definitivt diskutere muligheten med ham, svarte Netanyahu da han ble spurt om han planla å invitere Trump til åpningen av USAs ambassade i Jerusalem i mai.

–Jeg er veldig takknemlig overfor ham og hans historiske beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte den amerikanske ambassaden dit på vår uavhengighetsdag, sier Netanyahu videre.

Ambassaden skal etter planen midlertidig plasseres i et amerikansk konsulatbygg i Jerusalem, i påvente av en permanent lokasjon.

Trumps beslutning om å flytte USAs ambassade i Israel til Jerusalem, og dermed anerkjenne byen som Israels hovedstad, har ført til kraftige protester fra Palestina og andre muslimske land.

Andre land har plassert sine ambassader i Israel i Tel-Aviv.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.