Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiste til Roma idag for å tilby italienerne israelsk naturgass. Til gjengjeld ønsker han at Italia følger Trumps eksempel og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

– Jeg tror tiden er moden for at Roma – på lik linje med hva USA gjorde i en gest av stort vennskap – anerkjenner at Jerusalem har vært det jødiske folks hovedstad i tre tusen år, sa Netanyahu i et intervju med La Repubblica.

Trump-administrasjonen anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad i desember 2017 og flyttet sin ambassade til den hellige byen i påfølgende mai.

Salvini følger opp

Netanyahu fikk umiddelbar støtte fra Italias visestatsminister Matteo Salvini for forslaget om at Italia skal følge amerikanernes eksempel og flytte ambassaden til Jerusalem.

Det israelske parlament erklærte i 1980 Jerusalem som Israels hovedstad, men har slitt med å få den anerkjent i en palestinskvennlig jødeskeptisk verden som ellers stort sett har glemt for eksempel jesidiene, assyrerne, gresk-kypriotene, hinduene i Bangladesh… 

Imorgen skal Netanyahu ha et 45-minutters møte med sin italienske kollega Georgia Meloni i Chigi-palasset, den italienske statsministers residens.

Åtte år siden det rystende folkemordet på jesidiene

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp e-boken av Kent Andersen!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.