Den nyvalgte høyrepopulistiske presidenten i Brasil, Jair Bolsonaro, bekrefter at han vil flytte landets ambassade i Israel til Jerusalem.

Et av Bolsonaros valgkampløfter var å følge Donald Trumps eksempel og flytte ambassaden som i dag ligger i Tel Aviv.

I et intervju med den israelske avisa Israel Hayom torsdag bekrefter presidenten at han vil gjennomføre planen. I så fall blir Brasil det første store landet etter USA som flytter ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

Palestinske myndigheter og en rekke land reagerte sterkt på flyttingen av den amerikanske ambassaden. Israel anser hele Jerusalem som sin hovedstad, men palestinerne ønsker at Øst-Jerusalem skal bli hovedstad i en framtidig palestinsk stat.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.