At Jerusalem er et politisk stridstema mellom israelere og palestinere, er velkjent, men at vestlige land kobler seg på samme kamp, gjør konflikten til del av den vestlige kulturkrigen.

Australias nye arbeiderpartiregjering reverserer nå tidligere statsminister Scott Morrisons beslutning om å flytte ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Australia er det første land som gjør om på vedtaket om å flytte ambassaden.

Dermed illustrerer Australia at ambassadespørsmålet er eksplosivt og et tegn på forskjellen mellom venstresiden/woke og et høyre som vedkjenner seg Israels interesser.

Det vil også liberale si de gjør, men alle amerikanske presidenter, både Clinton, Bush II og Obama, utsatte flyttingen, selv om det var et vedtak om det. For establishment ble det etter hvert politisk umulig å effektuere vedtaket. Palestinerne hadde gjort det til en ultimativ sak, og venstresiden valgte å slutte seg til dem. Hvis tostatsløsningen skulle følges, ville Jerusalem aldri bli jødenes hovedstad.

Da Trump flyttet ambassaden, truet palestinerne og mediene med opprør og dommedag. Men åpningen forløp nesten smertefritt. Det var et et tegn på at noe hadde endret seg. Ikke lenge etter innledet Trump forhandlingene som førte til Abraham-avtalene.

Begge deler var store nederlag for venstresiden.

Australia kjører frem tostatsløsning og folkerett. Det er samme spor som Norge ligger på.

– Jerusalem er et tema som bør løses som del av fredsforhandlinger mellom Israel og det palestinske folket, sier utenriksminister Penny Wong.

– Vi kommer ikke til å støtte en tilnærming som undergraver denne utsikten. Australias ambassade har alltid vært og kommer til å fortsatt være i Tel Aviv, sier hun.

Hun viste også til at vedtaket om flyttingen såret følelser i deler av den australske befolkningen.

– Jeg vet at dette har ført til konflikt og bedrøvelse i deler av den australske befolkningen, og i dag setter regjeringen som mål å løse det, sier Wong tirsdag.

Er det landets muslimske befolkning eller venstresiden hun tenker på? Følelser betyr mye i dagens woke-samfunn.

Men det er kanskje rettferdighet og interesser som betyr mer? Palestinerne har ikke oppgitt kravet om at Israel må fjernes fra kartet. Saudi-Arabia og Golfstatene går ikke lenger inn for det av ren egeninteresse. De ser at Israel er en viktig forbundsfelle i kampen mot Iran og internasjonal jihad. Hamas og Hizbollah truer også sunni-statene. Enhver er seg selv nærmest. Dessuten kan Israel by på store økonomiske muligheter.

Venstresiden skjuler den mørke siden ved palestinernes sak. Deres svermeri for Iran, Hizbollah og Iran. Drømmen om at Israel skal forsvinne. Denne trusselen blir overhengende hvis Iran skulle få atombomben og det er det sporet Biden-regimet fortsatt forfølger. Den norsk regjering og norske medier er av samme oppfatning.

Det fører ikke til fred.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.