Tredje etappe av Giro d’Italia gikk fra Beersheba til Eilat, en strekning på 229 km. Foto: Amir Cohen/Reuters/Scanpix

De tre første etappene av Giro d’Italia gikk i Israel. Det var en enorm prestisjeseier for Israel. I tillegg deltok to team, ett fra Emiratene og et annet fra Bahrain, noe som er høyst uvanlig for arabiske land.

Lagene hadde også trøyer med nasjonale farger, slik at ingen var i tvil om hvem som deltok.

Palestinerne kaller det å bli dolket i ryggen.

The presence of the Gulf states’ teams in the top cycling race — which has now moved on to its home territory in Italy — broke a boycott of Israel in place since the start of the Arab-Israeli conflict in 1948.

In an unusually barbed statement to a fellow Arab country, the Palestinian Olympic Committee said their participation was “a stab in the back to the great sacrifices made by the Palestinian people … and a free service for the occupation.”

UAE officials did not immediately respond to Reuters’ requests for comment and Bahrain’s ministry of information referred questions to the team itself. Neither of the teams immediately responded to emailed inquiries.

Deltakelsen sved ekstra sterkt fordi USA neste uke flytter ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Det som tidligere gikk for å være utenkelig, er det ikke lenger. Trump hogg over den gordiske knuten.

Palestinerne har ikke tatt inn over seg at de er blitt en salderingspost i en stor konflikt i Midtøsten mellom sunnier og shiaer. Den palestinske saken betyr ikke noe særlig lenger.

Hamas forsøker å lage bråk i Gaza, og. påkalle sympati, men de er alliert med Iran og Hizbollah.

 

Palestinians condemn UAE, Bahrain presence in cycle race in Israel