Den kommende høyrekoalisjonen i Nederland annonserte i forrige uke planer om å flytte landets ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. 

Tidspunktet utredes

I koalisjonsavtalen som Geert Wilders presenterte sammen med tre andre høyrepartier i Haag, heter det at tidspunktet for flytting skal utredes. 

USA flyttet sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem i mai 2018 under president Donald Trump. I tillegg har Papua Ny-Guinea, Kosovo, Honduras og Guatemala flyttet sine ambassader fra Tel Aviv til Jerusalem.

Holocaust i integrasjonseksamenen 

Wilders tok initiativ til å flytte den nederlandske ambassaden også i 2022, men fikk ikke tilstrekkelig støtte i parlamentet. 

I koalisjonsavtalen heter det at Holocaust skal inkluderes i integrasjonseksamenen som alle som søker nederlandsk statsborgerskap, må bestå – en av flere klausuler som skisserer en strengere innvandringspolitikk. Tiltaket kan bli hardt å svelge for mange fra de Holocaust-fornektende deler av MENA.

Wilders vant parlamentsvalget i november med overraskende stor margin, men ikke nok til å danne regjering uten støtte fra andre partier.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.