Telenor har inngått en avtale om å selge ut en tredjedel av sitt fiberselskap som har et fibernett på 130.000 kilometer med kabler som leverer tjenester til rundt 560.000 husstander. Kjøpere er det amerikanske WEF-relaterte investeringssselskapet KKR og Oslo kommunes livsforsikringsselskap, Oslo Pensjonsforsikring.

Salget verdsetter selskapet Telenor Fiber AS til 36,1 milliarder kroner, noe som skaffer Telenor hardt tiltrengt kapital, som muligens kan bidra til å styrke selskapets aksjekurs, sies det fra finanshold.

Kjøpere er et konsortium bestående av det amerikanske investeringsselskapet KKR og Oslo kommunes livsforsikringsselskap Oslo Pensjonsforsikring, skriver Telenor i en børsmelding fredag morgen. (NTB)

KKR (Kohlberg, Kravis, Roberts & Co) er et globalt amerikansk investeringsselskap som har spesialisert seg på å investere i infrastruktur, siden dette sees som et attraktivt investeringsobjekt for pensjonsfond. Ved utgangen av 2021 hadde selskapet eiendeler (assets) under forvaltning (AUM) verdt 471 milliarder dollar, og gebyrbetalende eiendeler under forvaltning (FPAUM) verdt 357 milliarder dollar.

Selskapet er også tungt representert i World Economic Forum, og med etableringen av sitt Global Impact Fund i 2020 har selskapet satset stadig mer på «bærekraftige investeringer» og FNs bærekraftsmål.

Telenor har sikret seg en forkjøpsrett ved framtidig salg av minoritetsandelen. Samtidig har de inngått en avtale med staten om at staten kan overta forkjøpsretten dersom Telenor ikke ønsker å benytte den. Dette er for å sikre nasjonal kontroll over fiberselskapet.

Salget er forventet fullført tidlig i 2023. (NTB)

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.