Å høre på NRK Nyheter gjennom en hel formiddag er som å høre på en messe for krig. Alle piler peker mot konfrontasjon, og reporteren lar Putin si at Nato er i krig med Russland, før han fortolker det til at Norge er i krig med Russland.

Så lettvint kan man omgås en krigstilstand.

Mediene er spindokterer for makten på en måte som vi knapt har sett før. Det skjer helt frivillig.

Høyres Sveinung Steinsland sa at det ikke var asylgrunn å risikerer innkalling til en blodig krig. Her ser vi en side ved Høyre som vi ikke trodde de ville vise. Nå rykker man frem til nye posisjoner. Heller ikke russere som vil vekk, skal slippe inn.

Samtidig er Norge i ferd med å få et dårlig omdømme utenlands. Vi blir sett på som krigsprofitører. Staten tjener 1700 milliarder på energi i år. Samtidig klager Vedum over at strømstøtte er dyrt.

Den humanitære fasaden krakelerer.

Anniken Huitfeldt var gjest i Politisk kvarter og ble spurt hvordan Norge stiller seg når Putin vil anse angrep på de fire fylkene i Donbas som et angrep på Russland. Dét ville ikke Huitfeldt forholde seg til. Hun sa folkeretten anser anneksjonen for urettmessig, og dermed var det ikke mer å snakke om.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.