Durek Verrett vant ikke frem med sin klage mot Se og Hør i Pressens Faglige Utvalg, PFU.  Bladet hadde et ti siders oppslag om Verretts helsetilstand uten Verretts medvirkning. Se og Hør viste til Verretts omfattende eksponering av sine metoder i mediene og kommersialisering av dem.

Verrett hadde ikke selv medvirket til saken og takket nei da Se og Hør oppsøkte ham på gata i Los Angeles for å spørre om et intervju.

– En slik massiv og detaljert reportasje om sensitive helseopplysninger er svært utleverende og belastende for Durek Verrett. Belastningen forsterkes av at Se og Hør gir leseren inntrykk av at Durek Verrett har medvirket til omtalen, skriver Verrett i sin klage til PFU, som er sendt via advokat Kyrre Eggen.

PFU er pressens eget klageorgan.

Avviser klagen

Se og Hør avviser på sin side at de har brutt god presseskikk. De viser blant annet til at Verrett ved andre anledninger tidligere har vært åpen om sykdom, blant annet i 2012.

Videre viser Se og Hør til at Verrett jevnlig uttaler seg i mediene om sitt virke som sjaman, og at han har kommet med flere omdiskuterte uttalelser om helse.

«I forlengelsen av dette kommer det at Verrett også tar betalt for sine sjamantjenester innenfor nettopp dette feltet, herunder på boksalg, kurs og foredrag. (…) Dette forholdet underbygger også at det har nyhetsverdi å omtale Durek Verretts forhold til det profesjonelle helsevesenet, og hans helsetilstand», skriver Se og Hør i sitt tilsvar.

Reagerte

Prinsesse Märtha Louise, som nå er forlovet med Verrett, gikk hardt ut mot Se og Hør i etterkant av oppslaget, som hun kalte spekulativt.

– Opplysninger om egen helse er noe av det mest sensitive og private vi har. Derfor er det straffbart å lekke helseopplysninger, og det er straffbart å publisere helseopplysninger om enkeltindivider uten eksplisitt samtykke, skrev prinsessen i en uttalelse til NTB via sin manager Carina Scheele Carlsen. (NTB)

Man må kunne si at Verrett er i ferd med å bli en belastning for kongehuset.

 

Undersøkelse: 51 prosent mener prinsesse Märtha Louise må slutte å representere kongehuset

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.