Durek Verrett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Märtha Louises forlovede, Durek Verrett, tar et oppgjør med norsk presse etter en måned med mye kritikk. Han mener han er utsatt for forfølgelse.

I en video publisert på Instagram søndag,  tar Durek Verrett et oppgjør med mediene. Han mener det holder med skriverier om ham nå, og gir uttrykk for stor frustrasjon.

– Den norske pressen er stadig ute etter meg. De tar hver eneste ord jeg sier og snur det til det de tror det betyr, slik at folk kan bli opprørte og at de kan få klikkene sine, sier Verrett.

NTB-Stian Drake melder om saken.

Han fortsetter, og hevder at de færreste vet noe særlig om ham og hva han egentlig står for:

– Folk tror de vet akkurat hva jeg gjør, men det gjør de ikke. Folk forstår ikke at jeg er ekte vare, sier Verrett i videoen.

Han får støtte av sin norske manager Simon Eriksen Valvik:

– Videoen er et uttrykk for måten Verrett føler at han har blitt behandlet i norsk presse den siste tiden, sier Verretts  manager til NTB.

Han forklarer at Verrett heller vil ha et mer nyansert bilde og at flere stemmer slipper til i diskusjonene i mediene.

Vekket engasjement og sinne

I midten av desember publiserte Märtha Louises forlovede en video hvor han sa at ånder kan ta bolig i barn og ga råd om hvordan man kan kvitte seg med disse vesenene.

Document omtalte saken og reaksjonene omkring den, se artikkel under.

Videoen har fått kritikk fra mange hold, og ble til dels utsatt for ren slakt. Blant annet skrev Aftenpostens kommentator Therese Sollien en kritisk kronikk med tittelen «Sjaman Durek når nytt bunnivå».

Også Trygve Hegnar, redaktør i finansavisen og profilert samfunnskommentator, var usedvanlig hard i sin omtale av Verrett. Han konkluderer med at «Durek Verret er en dust».

Beregnet på Verretts følgere

Manager Valvik understreket i en uttalelse til NTB at innholdet i videoen Verrett publiserte, er laget for den selverklærte sjamanens følgere og tilhengere, som er kjent med metodene hans og hans forståelse og praksis av sjamanisme.

Den var med andre ord ikke myntet på allmennheten.

Han presiserte videre at Durek Verrett og Märtha Louise ikke representerer institusjonen kongehuset. Dureks meninger og ytringer gir uttrykk for nettopp hans meninger og ytringer, ikke Märtha Louises eller kongehusets, sier manageren.

Kongeparet har ikke kommentert denne seneste stormen omkring deres kommende svigersønn.

Les også: 

Durek Verrett med svært usmakelig «angrep» på barn

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.