Märtha Louise og Durek Verrett. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL

I en direktesendt video på Instagram svarer Durek Verrett på kritikken han har fått etter at han fredag delte en video om at ånder kan ta bolig i barn.

Det har haglet med kritikk mot Märtha Louises kommende ektemann, den såkalte sjamanen Durek Verret, etter at Verret kom med oppsiktsvekkende uttalelser om å drive ånder ut av små barn.

Durek Verret har imidlertid ikke tenkt å legge seg flat, han går tvert imot til et friskt motangrep på sine kritikere, melder NTB.

– Det er alltid nordmennene, som ikke er utdannet innen spiritualisme. De tror de kan fortelle meg hva jeg skal gjøre. Det er interessant og veldig fascinerende, sier han i en Instagram-video som Dagbladet refererer fra.

Verrett mener at det er de folkene som reagerer, som har et problem. Det er de som «ikke forstår» hans «spirituelle verden» og sjamanisme.

Han mener det er store misforståelser ute og går:

– Dere aner ikke hvor mange sterke reaksjoner jeg får. De tror jeg prater om eksorsisme, sier han.

Tar avstand fra mediens fremstilling

Durek Verretts manager Simon Eriksen Valvik understreker i en uttalelse til NTB at innholdet i videoen Verrett publiserte, er laget for den selverklærte sjamanens følgere og tilhengere. Disse skal være kjent med metodene hans og hans forståelse og praksis av sjamanisme.

– Durek tar avstand fra eksorsisme og hvordan innholdet i videoen blir fremstilt gjennom mediene. I sjamanistiske termer refererer «entitet» til ulike former for energi eller bevissthet, som Durek oppfatter som energier som påvirker mennesker. Hans intensjon er alltid å hjelpe mennesker gjennom behandling forankret i oppriktig kjærlighet, sier Valvik.

Han prøver likevel å drive en viss skadebegrensning, med tanke på den effekten dette kan ha for folkets holdninger til kongehuset.

Valvik presiserer at Durek Verrett og Märtha Louise ikke representerer institusjonen kongehuset.

Dureks meninger og ytringer gir uttrykk for nettopp hans meninger og ytringer, ikke Märtha Louises eller kongehusets, understrekes det.

Knallhard kritikk

Det var fredag at prinsesse Märtha Louises forlovede Durek Verrett publiserte videoen hvor han sier at ånder kan ta bolig i barn og ga råd om hvordan man kan kvitte seg med disse vesenene.

Dureks verret har også tidligere fått kritikk for sine offentlige uttalelser.

Men denne gangen er kritikken hardere enn noensinne.

Blant annet har Aftenpostens kommentator Therese Sollien skrevet en kritisk kronikk med tittelen «Sjaman Durek når nytt bunnivå».

Kongeparet har ennå ikke kommentert dette seneste utspillet fra sin kommende svigersønn, men tidligere i høst uttrykte de glede over å få Verrett inn i familien, se artikkel under.

Les også: 

Kongeparet: – Glade for å få Durek Verrett inn i familien

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.