Durek Verrett og Märtha Louise besøker kulturhuset i Ås. Foto: Heiko Junge / NTB

Durek Verrett sier han er lei rasismen han utsettes for i sosiale medier. Hans manager varsler at de vil politianmelde hvert enkelt tilfelle hvis ikke hetsen avtar.

Märtha Louises forlovede, Durek Verrett, tar igjen et oppgjør med Norge og nordmenn.

Rett før årsskiftet var temaet at han mente seg forfulgt av norsk presse. Nå krever han at det må bli slutt på nordmenns rasisme mot ham.

NTB melder om saken.

– Jeg mottar ukentlig trusler i sosiale medier. Kommentarer som «Gå tilbake til Afrika, ape», «Ingen vil ha en ape i kongefamilien», «Jeg kommer til å skade deg hvis jeg ser deg på gata» er eksempler på hva jeg opplever. Det er ikke snilt. Det er lov å være uenig med meg, men kom med konstruktiv kritikk eller hold det for deg selv, sier Verrett i en uttalelse via sin manager, skriver Nettavisen.

Verrett presiserer:

– Jeg føler at mediene og det norske folk sier at jeg trekker rasismekortet uten grunn. Media har tradisjon i å bare snakke med dem som misforstår og misliker meg – og publisere det. Det bidrar til polarisering. I ytterste konsekvens får det alvorlige følger for meg, sier Verrett i uttalelsen.

Verretts manager Simon Valvik er også på banen i saken, og varsler at de fremover vil vurdere å ta saken til politiet dersom hetsen fortsetter.

– Vi vurderer løpende å politianmelde hver enkelt sak. Det er klinkende klart. Hver eneste kommentar som kommer fremover, vil bli vurdert individuelt om det skal anmeldes til politiet, sier Valvik til Nettavisen.

Durek Verrett avsluttet med å forsikre om at hans budskap og handlinger kun er basert på kjærlighet:

– Alt jeg gjør, er forankret i oppriktig kjærlighet. Jeg gjør mitt ytterste for å være en god bonusfar og en god mann, en person som sprer glede og lykke i folks liv, sier Verrett i uttalelsen.

Durek Verrett har i senere tid fått kritikk fra mange hold, og en sjaman-video han utga, ble til dels utsatt for ren slakt.

Blant annet skrev Aftenpostens kommentator Therese Sollien en kritisk kronikk med tittelen «Sjaman Durek når nytt bunnivå».

Også Trygve Hegnar, redaktør i Finansavisen og profilert samfunnskommentator, var usedvanlig hard i sin omtale av Verrett. Han konkluderer med at «Durek Verrett er en dust».

Bryllupet mellom Märtha Louise og Durek Verrett skal etter planen finne sted i Geiranger i august i år. Da vil Verretts tilknytning til den norske kongefamilien bli formalisert.

Les også: 

Durek Verrett: – Norsk presse er ute etter meg

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Amérys bok her

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.