Nitten år gamle Tiril Solberg endte på sykehus med brukket nese og andre ansiktskader etter å ha avvist en innvandrer med norsk statsborgerskap. Nettavisen skriver:

Natt til lørdag i forrige uke ble hun dyttet i bakken og sparket i ansiktet av en 21 år gammel nordmann. Siden natt til søndag forrige helg har hun vært gjennom noen tøffe dager.

Artikkelen beskriver en reise med en venninne til Roma sammen med to gutter fra Norge som Tiril ikke kjente fra tidligere. Kulturkollisjonen ble et sjokk for Tiril som ble slått og sparket i ansiktet etter å ha avvist den nærgående innvandrergutten på 21 år. Tiril forteller til Nettavisen:

– Jeg har knust nese, to knekte tenner, en død tann og et brudd over øyet.

Helt fra starten av ble det ingen god kjemi mellom Tiril og den voldelige unge mannen:

– De neste dagene fortsatte jeg å avvise han, og han ble bare mer provoserende. Han begynte med en mobbete tone, hvor jeg fikk høre ordet «hore» og «du påvirker venninna di så dårlig» gjentatte ganger, sier hun.

– Plutselig dyttet han meg i bakken og sparket meg en gang hardt i ansiktet. Alt skjedde veldig raskt, sier hun.

– Jeg syntes på ingen måte man trenger å bli provoserende, frekk og vise så lite hensyn om man blir avvist. Å sparke noen bevisst i ansiktet, som ligger helt hjelpeløst på bakken etter å ha blitt dyttet ned blir ekstremt. Da har man tydelige intensjoner om å gjøre stor skade, legger hun til.

«Ekstremt». Ja, slik oppleves det hvis man har norsk kulturbakgrunn. En gutt som tror at han skal få sjans ved å kalle jenta for «hore» har sannsynligvis et annet verdisett enn det tradisjonelt norske. Her burde det ha ringt noen bjeller, men Nettavisen gir seg ikke. Dette er en nordmann, mener de:

Den 21 år gamle nordmannen skal ha løpt fra stedet og tilbake til leiligheten hvor han pakket kofferten til Solberg, og gjemte den i en av gatene. Like etterpå ble 21-åringen arrestert av politiet.

Nettavisen siterer La Repubblica. Men La Repubblica hadde en indirekte en mulig forklaring på overfallet av Tiril. De skrev:

Den 21 år gamle nordmannen av irakisk opprinnelse ble dømt til 8 måneders fengsel (betinget dom) som lørdag kveld i Vicolo delle Grotte, Campo de ‘Fiori-området, slo en tjue år gammel jente som var på ferie med han og et par venner.

Nordmann av irakisk opprinnelse, skrev La Repubblica. Dette valgte Nettavisen bevisst å utelate.

Tirils tillit til andre har fått seg en alvorlig knekk:

– Etter å ha gjort så mye skade, både mentalt og psykisk, så er det helt forferdelig at en skal kunne få gå rundt fritt uten noe form for straff. Han er jo såpass ustabil, så han kan være en fare for andre jenter også. Jeg håper ikke noen andre får gjennomgå det samme som meg, sier hun.

– Jeg vet bare at dette kunne gått ekstremt mye verre og hva som kunne skjedd, hvis det sparket hadde det vært enda hardere. Jeg har i hvert fall lært at man ikke skal stole på hvem som helst, sier hun.

Nettavisen kontaktet UD ved pressetalsperson Ane Haavardsdatter Lunde som bekreftet at de hadde gitt bistand til en skadet kvinne i Italia.

– Italienske medier opplyser om at det er en 21 år gammel nordmann som er arrestert og dømt til åtte måneders betinget fengsel. Er UD kjent med det?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Haavardsdatter Lunde.

Politikeren Nicola Morra, som representerer Femstjernersbevegelsen, la ut bilde av Tiril på Facebook og skrev en støtteerklæring. Illustrasjonbildet av Tiril er fra hans Facebook-vegg.

Det er ikke greit å fortsette å omtale innvandrere i Norge som nordmenn. Nordmenn er en folkegruppe. Du kan bli norsk, men du kan ikke bli nordmann. Dette har vi omtalt og påpekt svært mange ganger. Betegnelser på folkegrupper betyr faktisk noe.  Var denne innvandreren første generasjon eller andregenerasjon i Norge? Nei, det får vi heller ikke vite.

Nettavisen viser til fulle at de er kjøpt av Amedia. Journalisten som skrev artikkelen er en aktivist som ville hente flere migranter fra Moria-leiren på den greske øya Lesvos. Profilbildene på Facebook forklarer hvorfor han utelot å nevne at «nordmannen» var en innvandrer med irakisk bakgrunn.

Nettavisen    La Repubblica

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.