Drapet i Växjö førte til storstilt politiutrykning. Foto: Adam Ihse/ TT / NTB

I det såkalt utsatte svenske området Araby i byen Växjö i Småland har det pågått en blodig gjengkrig mellom somaliere og arabere. Nå er en ung somalier dømt for et svært grovt drap, men straffen ble likevel forholdsvis mild.

Mangfoldet og flerkulturen i Sveriges innvandrertette, «utsatte områder» er i liten grad preget av harmoni. Tvert imot er dette områder der ulike rivaliserende gjenger og klaner ofte ender i blodige oppgjør med hverandre.

Skytevåpen og eksplosiver er hyppig brukt i disse oppgjørene, og får det hele til å minne om en borgerkrig.

Expressen skriver om en hendelse fra denne «krigen» mellom innvandrergrupper fra land i den tredje verden:

En 28-årig man sköts kallblodigt ihjäl i Växjö-stadsdelen Araby i september. Mordet var en del av en gängkonflikt mellan två grupperingar som polisen kallat den «somaliska» respektive «arabiska» sidan.

Gjerningsmannen var en ung somalisk mann:

Nu döms Amin Ahmed, 19, för mordet till nio års fängelse. Han deltog också i en musikvideo som enligt polisen fungerade som en «manual» för mordet.

Avisen forteller at somalieren kjørte bort til araberen med en elsparkesykkel og skjøt ham med fem skudd. Offeret ble truffet i hode, kropp og ben.

– Det är fråga om skott som avlossats på ganska korta avstånd, sa kammaråklagare Emma Berge i samband med att åtalet väcktes.

Ifølge retten var det flere formildende omstendigheter i saken, slik at straffen for et så grovt drap bare endte med 9 års fengsel:

– När straffets längd bestämts har tingsrätten tagit hänsyn till mannens ungdom, han var endast arton år gammal vid tiden för brottet, skriver Växjö tingsrätt i ett pressmeddelande.

Les også: 

Snart er hele Sverige et «utsatt område»

Ny, superaktuell bok fra Kent Andersen, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nye boken fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.