Statsminister Mette Frederiksen sier verden er truet av hungersnød pga krigen i Ukraina. Det er en dramatisk melding, kvelden før danskene skal stemme ja eller nei til forsvarsforbeholdet overfor EU.

Jyllands-Posten, som flashet uttalelsen «Vi risikerer simpelthen hungersnød pga krigen» som om det også gjaldt Danmark, kan også tenkes å ha villet utnytte  uttalelsen. Mediene vil også ha et ja i folkeavstemningen.

Berlingske skriver at det nå er på tide å mane frykten for en EU-hær i jorden.

Men det er ingen tvil om landene som vil ha en dypere integrering kommer til å gjøre nye fremstøt i sikkerhetspolitikk og forsvar. Det er hele poenget med et forsvarssamarbeid. Ellers har man Nato.

Spørsmålet er hvordan velgerne reagerer på trusselen om hungersnød. Vil de bli provosert over en så utilslørt utpressing eller går truslene «hjem»? En erfaren politiker som Mette F. vet akkurat hvilke knapper hun trykker på. Det samme gjør Jyllands-Posten. Det er ikke gjort i god tro.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.