Regjeringen i Danmark dropper planen om mottakssenter for asylsøkere i Etiopia pga. krigen i Tigray-provinsen, men håper fortsatt på at Rwanda kan bli en samarbeidspartner. En delegasjon reiser snart nedover.

Planerne om et modtagecenter for asylansøgere i det østafrikanske land Etiopien er lagt på hylden.

Det har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) ifølge Jyllands-Posten orienteret en række af Folketingets partier om.

Afblæsningen af planen skulle være den konflikt, der udspiller sig i provinsen Tigray, der ligger i det nordlige Etiopien.

Det viser seg vanskelig å gjøre endringer i asylsystemet. Den humanitære industrien motsetter alle endringer som vil snu strømmen.

Nylig vedtok innvandringsminister Matthias Tesfaye, som selv er etiopisk født, å flyttet uttransporteringssenteret fra Kærshovedgaard i Midtjylland til Langeland. Det utløste ramaskrik fra lokalbefolkningen. Ingen vil ha avviste asylsøkere, mange av dem kriminelle. Tesfaye måtte gi opp.

Den humanitære industrien kjemper for at alle som vil skal kunne komme til Danmark. De skyver internasjonale konvensjoner foran seg. Også EU og FN ønsker det.

Regeringen dropper planer om modtagecenter i Etiopien

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!