Flyktninger fra Tigray venter på å bli registrert av UNHCR i Hamdayet, Sudan, lørdag 14. november. Foto: Photo/Marwan Ali/AP/Scanpix

Opprørerne i Tigray-provinsen i Etiopia, TPLF, sier det var den som skjøt raketter mot hovedstaden i nabolandet Eritrea og rammet flyplassen i byen. Begrunnelsen er at den etiopiske hæren får lov å la flyene sine angripe Tigray fra eritreisk territorium.

Opprørsleder Debretsion Gebremichael lover flere angrep. Han åpner dermed for at krigen kan spre seg.

Luftangrepene rammet Eritreas hovedstad Asmara og den internasjonale flyplassen i byen. Det er ikke kjent hvor store skader rakettangrepene skapte.

Søndag bekrefter opprørsleder Debretsion Gebremichael i Tigray-regionen at det var de som sto bak angrepet. Han sier at etiopiske styrker bruker flyplassen i Eritrea, og at den dermed er et legitimt mål, og varsler samtidig flere angrep.

– Vi vil angripe alle legitime militære mål, sier Gebremichael, som leder Folkefronten for frigjøring av Tigray (TPLF), som styrer Tigray-regionen.

Det har gått en drøy uke siden regjeringen satte i gang en militær offensiv mot regionen, angivelig utløst av at opprørere angrep en lokal militærbase.

Statsminister Abiy, som i fjor ble tildelt Nobels fredspris, har lovet en rask slutt på de borgerkrigslignende kampene. Han sier han ikke vil gi seg før den regionale regjeringen, som er dominert av Tigray-folket, er fjernet.

Det er kommet anklager om krigsforbrytelser, og FN ber Etiopia åpne opp for humanitær tilgang i Tigray-regionen. FN ber samtidig landet om å la sivile forlate konfliktområdene.

Sent fredag kveld ble konflikten utvidet til andre deler av Etiopia da TPLF-styrker avfyrte raketter mot to flyplasser. (NTB)

Les også:

Tigray i Etiopia og Vest-Sahara er i krig igjen

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.