Calvin Robinson er kristen, konservativ kommentator og programleder på GB News. Han har også studert teologi og ville bli prest. Men det fikk han ikke anledning til, for den hvite kvinnelige biskopen mener at Robinson har feil verdigrunnlag. Kirken liker ikke Robinsons twitter-meldinger. Selv erkebiskopen av Canterbury ble involvert i saken. Erkebiskopen mener for øvrig at den engelske kirken er full av institusjonell rasisme.

Robinson mener at Storbritannia ikke er et rasistisk land. Og han er negativ til Black Lives Matter og sier at de bidrar til økt rasisme. Dette er selvsagt feil mening i dagens politiske kirkelandskap. Uansett hvilken hudfarge eller erfaring du selv måtte ha.

Hos GB News skriver Robinson: «Jeg forsøker å sette kristne verdier først i alt jeg gjør, inkludert mediearbeid. For meg handler kringkasting om å finne sannhet og skjønnhet for å promotere og oppmuntre til godhet, det er så enkelt.»

Calvin Robinson er skuffet over kirken og sier at Church of England er på vei til forsakelse av troen og at de i stedet foretrekker den nye religionen «Wokeness» (woke er en beskrivelse av alt som eliten mener er politisk korrekt i dag).

Calvin Robinson har i mange år vært et oppriktig og positivt innslag i nyhetene. Etter at selvmordsbomberen Enzo Almeni detonerte en bombe i en taxi utenfor et sykehus i Liverpool i fjor, kom det frem at Almeni hadde blitt døpt der som kristen i 2015. Calvin Robinson kommenterte at «forvillede liberale prester med blødende hjerter kan være medskyldige i terrorangrep». Og la til: «For ikke å snakke om misbruk av dåpens hellige sakrament.»

Robinson har kritisk sans og ser realitetene for hva de er. Det er klart at man ikke kan la ham bli prest da.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.