President François Hollande inviterte onsdag en rekke religiøse ledere til Elyséepalasset for å vise samhold på tvers av religioner dagen etter at en katolsk prest ble drept av to unge IS-tilhengere, det skriver Dagen:

Katolske, muslimske, jødiske, ortodokse, protestantiske og buddhistiske ledere var invitert til presidentpalasset for å møte Hollande.

Det harmoniske forholdet som finnes mellom våre ulike religioner i Frankrike, utgjør en viktig ressurs for samholdet i vårt samfunn, sa Paris’ erkebiskop André Vingt-Trois.

– Vi kan ikke la oss bli trukket inn i det politiske spillet til Daesh, som ønsker å sette oss opp mot hverandre, sa erkebiskopen.

Hollande deltok samme dag på en messe i Notre-Dame-katedralen til minne om Jacques Hamel, den 86 år gamle presten som ble knivdrept da han holdt messe i kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray i Normandie tirsdag morgen.

Det er vanskelig å se hvor det harmoniske forholdet mellom religionene i Frankrike befinner seg, men dersom franske lederes virkelighetsforståelse formes av hyggelige samtaler i dannede omgivelser på presidentpalasset, er det ikke til å undres over at uttalelsene blir deretter.

Mønsteret er det samme over hele Vest-Europa: Godviljeerklæringer etter forferdelig hendelser begått av tilhengerne av den samme religion. Man sier det er for å motvirke polarisering. Gjør man det? Eller er det motsatt?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂