Nytt

Æ

¨

0¨987658473621’Claude Grou (77) ble angrepet under messen fredag.

En prest ble fredag stukket ned under en direktesendt messe i Montreal i Canada. Politiet sier det var en enkelthendelse og at mistenkte er kjent for dem.

Øyevitner har fortalt til myndighetene at gjerningspersonen plutselig løp opp bak alteret og angrep presten med kniv bakfra. Motivet for knivstikkingen var ikke umiddelbart kjent, men den mistenkte skulle avhøres fredag. Senere på dagen uttalte talsperson Caroline Chevrefils til AFP at den mistenkte er en kjenning av politiet, en 26 år gammel mann, og at han skal framstilles for retten lørdag via videolink fra arresten.

Politiet ønsker ikke å oppgi mistenktes navn eller opplyse noe om motivet bak handlingen.

– Det var et enkeltstående angrep, og det er ikke knyttet til terrorisme, sier Chevrefils.

Virket bestemt

Knivstikkingen skjedde fredag morgen i en av Canadas største kirker, Saint Joseph’s Oratory. Et øyevitne i menigheten sier at gjerningsmannen ikke sa noe, og at han så veldig besluttsom ut da han angrep. Presten skal ha falt da han ble stukket, men kom seg raskt opp igjen, før sikkerhetsvaktene raskt omringet mannen med kniven. Da politiet ankom stedet, hadde sikkerhetsvaktene kontroll på den mistenkte, som deretter ble pågrepet.

Talsperson for kirken Celine Barbeau sier presten var ved bevissthet da han ble hentet fra åstedet og fraktet til sykehus. Sognepresten ble «lettere skadd i overkroppen», ifølge politiet.

Utilgivelig

Statsminister Justin Trudeau har fordømt det «grusomme angrepet» og borgermester Valerie Plante betegner det som en utilgivelig handling som ikke hører hjemme noe sted i Montreal.

– Vi er alle sjokkert over denne voldelige handlingen på et sted viet til fred, sier Montreals erkebiskop Christian Lepine.

Gudstjenesten i den romersk-katolske basilikaen ble kringkastet direkte på en katolsk TV-stasjon.