Den katolske presten Francis Palle (80) ble brutalt slått ned og ranet av en gruppe «demonstranter» fredag. De fortsette å slå ham etter at han lå på bakken, og pater Palle ligger nå på intensiven.  Hendelsen har sjokkert og opprørt menigheten og lokalsamfunnet.

Den katolske avisen Tribune Chretienne skriver:

Pater Francis Palle, 80 år gammel og medlem av kongregasjonen Saint Vincent de Paul i Saint-Étienne, ble brutalt angrepet av opprørere. Hendelsene utspilte seg fredag ​​30. juni og etterlot pater Palle alvorlig skadet og bevisstløs.

Ifølge øyenvitner angrep en gruppe opprørere plutselig pater Palle, målrettet og uten noen åpenbar grunn. De slo ham med ekstrem kraft, så han falt hardt i bakken. Enda verre, disse personene fortsatte å slå ham også mens han lå nede, og etterlot ham i en kritisk tilstand.

I tillegg til dette brutale angrepet begikk angriperne også et tyveri ved å stjele pater Palles mobiltelefon og lommebok.

Lokale myndigheter ble raskt varslet og sendte et nødteam til stedet. Pater Palle ble umiddelbart fraktet til nærmeste sykehus, hvor han for tiden får intensivbehandling for sine alvorlige skader.

Dette brutale angrepet utløste forargelse og forferdelse både i lokalsamfunnet og utenfor. Medlemmer av kongregasjonen Saint Vincent de Paul, så vel som mange innbyggere, samlet seg for å fordømme denne utilgivelige voldshandlingen og uttrykke sin støtte og be bønner om pater Palles raske bedring.

Det er ikke første gang franske prester utsettes for tilnærmet dødelig vold. Pater Jacques Hamel ble drept under forrettelsen av messen, inne i Guds hus, hvilket er en ekstra graverende omstendighet.

Hvis noe tilsvarende hadde skjedd med en imam, ville det utløst enorme reaksjoner og aldri blitt glemt. Nå skal det sies at NTB hadde bred dekning av terrorangrepet, men det er som strøket fra hukommelsen:

Ifølge en nonne som var til stede i kirken, ble den 86 år gamle presten tvunget ned på knærne, og da han forsøkte å forsvare seg, ble han drept. Hun forteller at de to angriperne filmet seg selv.

– De utførte en slags seremoni rundt alteret, på arabisk. Det er forferdelig, sier søster Danielle til TV-kanalen BFM.

– Han var en flott prest, føyer hun til.

Angrepet skjedde i Normandie, ikke langt fra Rouen, i juli 2016.

– Det var Satan som kom på besøk

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.