At det også eksisterer en jihadistgruppe i Mosambik, er ukjent for de fleste. Men også dette landet plages av en gruppe  som halshogger selv kvinner og barn.  Den heter Al Sunnah wa Jama’ah (tilhengere av den profetiske tradisjonen)

THE beheading of women and children, among some 40 civilians recently killed by an Islamist sect in northern Mozambique has left the country on the throes of a humanitarian time bomb feared to reach proportions in Nigeria, which is enduring one of the world’s deadliest terrorism catastrophes.

Mozambique Islamist terror could spill to Sadc region

Gruppen oppsto i 2013/2014 og har gjort seg bemerket ved spektakulære angrep. Det går ut over olje- og gassindustrien. De ansatte ved Anadarko nektet å gå på arbeid i 2018. Nå har det vært et nytt angrep:

Minst 16 personer er drept i et angrep nord i Mosambik. En islamistgruppe står trolig bak, opplyser lokale kilder.

En varebil med passasjerer og varer ble utsatt for et bakholdsangrep på en grusvei i kystdistriktet Macomia. Det ligger i den muslimskdominerte Cabo Delgado-regionen, der islamistiske opprørere har aksjonert mot landsbyer og bosetninger siden 2017. Mer enn 200 er drept og flere tusen har måttet forlate sine hjem.

Angriperne skal ha kastet hjemmelagde eksplosiver mot kjøretøyet og deretter begynt å skyte.

– Åtte personer ble drept i bilen og sju andre ble funnet døde på stedet, et tegn på at de forsøkte å komme seg vekk, sier en lærer på stedet som fikk sin kollega drept. En person døde av skader dagen etter angrepet.

Rundt ti sårede ble brakt til sykehus i Pemba med helikopter etter hendelsen.

Angrepet er ifølge AFP det alvorligste siden islamistene gikk til opprør. Det skjedde tirsdag, men opplysningene ble bekreftet først fredag. Så langt i mai har det ifølge nyhetsbyrået vært 14 angrep i landet, og mer enn 40 er drept.

Mosambik er tidligere i år blitt rammet av to kraftige sykloner, noe som blant annet førte med seg kraftig flom.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂