This image distributed online by the Islamic State Central Africa Province (ISCAP) and provided by SITE Intelligence Group shows ISCAP fighters and weapons following clashes with Mozambican government troops on Thursday, Aug. 6, 2020, near Mocimboa da Praia, in northern Mozambique. The stinging success of Mozambique’s Islamic extremist rebels in seizing and holding the northern port city signals to the government, neighboring countries and the world that Africa has yet another insurgency hotspot. Writing in Arabic reads «Blessings of God are on the soldiers of the caliphate after their attack on the Mozambican army near the city of Mocimboa da Praia». (SITE Intelligence Group via AP/NTB

De 180 arbeiderne som har sittet innestengt på et hotell i byen Palma i Mosambik, omringet av jihadister, er sluppet unna, men flere ble drept under flukten.

En gruppe på rundt 80 ble fraktet bort i en kolonne med militære kjøretøyer fredag. Kolonnen ble angrepet, men mange kom seg unna i live, ifølge kilden.

De som var igjen på hotellet, kom seg ned til sjøen og ble fraktet bort med båter.

En del av dem som befant seg på hotellet, var utlendinger som har jobbet ved et stort gassanlegg i provinsen Cabo Delgado.

Situasjonen er uoversiktlig. Det som er sikkert er at det nordøstlige Mosambik er ved å bli destabilisert av jihadister som har sverget troskap til IS. Det kan bety at det blir vanskelig for vestlige operatører i området.

 

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂