Ukraina har varslet Gazprom om at det stenger en av hovedgassledningene for gass til Europa. Rørledningen fører en tredel av gassen til Europa. Hvis EU ikke klarer å handle, gjør Ukraina det. Initiativet kan utløse en rekke uforutsigbare konsekvenser,

Ukrainas gassnettverk GTSOU har varslet det russisk statseide selskapet Gazprom at de vil stoppe strømmen av gass til Europa via Sokhranivka-forbindelsen fra klokken 7 lokal tid onsdag, skriver BBC.(NTB)

Det ville vært interessant å vite om f.eks Tyskland var forhåndsorientert om beslutningen. Ukraina er full av selvtillit etter fremgang på slagmarken og en strøm av internasjonale gjester.

Bakteppet er at GTSOU mener russiske styrker har sendt gass til russisk-støttede separatistområder i den østlige Donbas-regionen av landet, sier GTSOU-sjefen til nyhetsbyrået Reuters. Det er ikke lagt fram bevis som støtter påstanden.

GTSOU har foreslått å flytte volumer til forbindelsespunktet Sudzha lenger vest i stedet, noe russiske Gazprom hevder vil være teknisk umulig.  (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.