Fire kandidater fra partier som hver av dem ikke fikk over fem prosent, var raske med å erklære sin støtte til Macron. Fra kommunistene til Republikanerne.

Kort tid etter at prognosene var klare, stilte fire av de ti øvrige presidentkandidatene seg bak Macron. De er kommunistpartiets kandidat Fabien Roussel, sosialistpartiets Anne Hidalgo, De grønnes Yannick Jadot og Valérie Pécresse fra det borgerlige partiet Republikanerne.

Ingen av dem fikk over 5 prosent i første valgomgang, ifølge prognosene, men til sammen ligger de fire an til å få over 14 prosents oppslutning.

Det er tankevekkende at i dagens Europa støtter kommunistpartiet en representant for globalistene og storkapitalen. Det siste som dør er hatet til nasjonen.

At Pecresse var så raskt ut vil kompromittere det Republikanske partiet. Det er på vei mot å bli historisk parkert sammen med Sosialistpartet.

Dersom Le Pen kommer til makten, vil det få «katastrofale konsekvenser for landet og for fremtidige generasjoner», sa Pécresse, som ifølge prognosene fikk bare 5 prosent.

Melenchon hater også høyresiden mer enn han elsker Frankrike. Han ba søndag sine velgere om ikke å stemme på Le Pen.

Det går en stor skillelinje gjennom dagens Europa og venstresiden, islam og globalister er på samme side. Det er underlige tider.

De har en ting til felles: De er antinasjonale.

NTB er ikke snau: Når de skal referere Marine Le Pens tale der hun lovet å få skikk på Frankrike i løpet av femår, kaller de henne for «svulstig». Det er ingen annen kandidat de gir en slik karakteristikk.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.